Degerö lågstadieskola

Skolan vid havet

FAdderverksamhet Åk 2 och Åk 5

Åk 2 och åk 5 var tillsammans ute i naturen och byggde bon åt olika fantasivarelser. Efteråt skrev de sagor om varelserna tillsammans. Här är ett axplock av de fantasifulla berättelser fadderparen skrev ihop.

Det var en gång en nyckelpiga som hette nyckel. En dag var klockan fem och Pikku kakkonen började.  Nyckel hade köpt popcorn och började och titta på Pikku kakkonen. Och sen blev hon törstig och for o ta vatten. Sen tog Pikku kakkonen slut klockan sex. Sen for hon och beställa Kotipizza hon beställde Margarita. Mario myran kom till nyckels hem och hämta pizzan och Mario och Nyckel blev kompisar och sen åt det pizza tillsammans. Och drack vatten.. SLUT ..

Det var en gång en anka som hette Puerto och han kallades Purt. Han bodde på en stor sten, och han hatade korv med potatis och gillade glass. Hans kompis heter Jeff och han hatade också korv med potatis. Purt var alltid sjuk på vintern eftersom han sprang utan halsduk och mössa. Puerto bodde i ett simpelt hus eftersom han hade bränt alla sina pengar på Euro Jackpot. Han trodde att han skulle bli rik men han blev inte. Han var den tassigaste ankan i världen.😄.

Gubben som bodde i stugan hette Tulo han bodde där i 10år. 

En gång när Tulo skulle gå ut och plocka svamp så kom en björn, då sprang han iväg och flög in i stugan och var jätterädd. Björnen kom efter honom till stugan och letade efter honom men björnen hittade inte honom så han gick iväg. Nästa dag så gick Tulo ut på en promenad efter ungefär 30 minuter så träffade han en hund som var ganska tam, hunden kom till Tulo och satt sig brevid honom. Tulo gick hem och när han var hemma så märkte han att hunden hade kommit efter honom hela tiden. Tulo gick in i stugan och sov. SLUT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Det var en gång ett blad som var vilse i skogen. Han samlade kvistar i ungefär 15 dagar. Efter 2 dagar var han färdig med sitt kvisthus. Men det som han inte visste var att varje gång han var borta så kom en häxa och förstörde hans hus. En dag tyckte bladet att det var lite konstigt att varje gång han var borta så gick hans hus sönder så han bestämde sig för att gömma sig. Och när häxan kom så var han där. Häxan kom men den här gången söndra inte häxan huset för att bladet sparkade häxan så långt att häxan aldrig mer kom tillbaka.

Det var en gång en snigel som heter Pertti som är 2 år gammal. Pertti bor i en skog i ett litet hus vid ett träd. Han tycker om att kliva längs trädet och han älskar också att äta sin säng. Pertti har en vän som är en kossa som bor på andra sidan stigen och kossan heter Bert.  

Det var en gång två katter som bodde till sammans i ett hus. Första katten heter Hilkka och Hilkka är 3år och den andra katten heter Miau. Miau va 5år men den hade ingen familj och inte Hilkka heller. Dem gick på gatan och träffade varandra. När dom hade gått en liten tid så såg dom på samma tid ett hus, så dom gick in och den var perfekt. Tänkte dom att dom ska flytta dit. Så dom vänttade på om någon bor där men ingen kom. Dom sökte sina saker hemifrån och lagade allting färdigt. Men före det att dem hade hittat huset så bodde dom i pafflådor. När dom hade bott där så länge att dom hade blivit gamla katter.

Kurre ekorre tycker att det är så tråkigt i sitt hem. Han vill inte bo där. Hans föräldrar låter inte honom göra saker självständigt, så han rymmer och bygger ett eget hem. Han letar länge efter en intressant och bekväm plats. Han hittar en park med en massa mänskor, som kan ge honom mat. Han var såpass fiffig att han hittade på lösningar till alla sina överlevnings problem. Han letade efter ett ställe i parken som skulle vara tillräckligt öppet men ändå ganska tätt. Han börjar bygga sitt hem. Han sätter käpp för käpp och mjuka blommor och löv. Efter en tid är hemmet klart. Kurre tyckte att det var alldeles underbart att bo i ett sånt lyxigt ekorrhem, men efter en tid visste han inte vad han skulle göra med sitt stora hem. Han undrade vad det var som saknades. Till slut hittade han på att det var ensamheten. Han ville vara med sin familj. Han stack och hämtade dom. De ville komma med. De berättade hur mycket de hade undrat var han var. De var mycket ledsna och oroliga. Men nu var de mycket lyckliga. När de hade kommit fram blev de förundrade av de fina arkitektoriska jobbet på hemmet. Familjen som bestod av ekorrarkitekter var glada att få bo här.

Vi byggde ett hus för ett kanin. De fans många blommor. Vi använde löv och kvistar. Det fanns ett stort klätterställe som kaninen far på natten och kolla på mörka himlen. Kaninen sover på dagen och sköter om blommor på nätter. På natten så leker den med en ekorre som bor i träden. Vi hade satt lövarna fast i en kvist och jurt ett bra take.

Vi byggde ett hus gjort av pinnar. Där bodde ett skelett, en vampyr, ett monster, en zombie, ailiens och ett spöke. De hade en zombie hund och två skelett katter. Dom hade en pool, trädgård och en lekpark dom brukade sola sig. De hade två osynliga monsterbilar. Inne i ena bilen bodde vampyren. Vampyren tyckte om att sova, om en människa kom i närheten så dödade vampyren  människan. Monstret tyckte om att simma och att sola sig. 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2021 Degerö lågstadieskola

Tema av Anders Norén