Degerö lågstadieskola

Skolan vid havet

Åk 6 besökte företagsbyn

Åk 6 besökte Företagsbyn

12.4 åkte åk 6 till Företagsbyn.

 

Vi skulle komma till skolan klockan åtta, ta matsäck och ungefär 8.15 med buss till Hertonäs metrostation, från metrostationen till Järnvägstorget, med tåg därifrån till Alberga och därifrån med buss till platsen. 

Vi hade fått yrken tidigare på en lektion. Jag var VD på Omnia. När vi kom dit berättade en handledare om regler och annat. Efter det fick vi gå till arbetsplatsen. Där hade vi två laptoppar och iPaddar. Med dem kunde man se företagets bokföring, räkningar och uppgifter som man skulle göra under dagen, också fritiderna. 

Dagen började med möte med alla på arbetsplatsen. På Omnia hade vi VD, lärare, studiesekreterare och en kundansvarig, men han var borta så vi hade bara tre arbetare.

Efter mötet började första arbetspasset. Jag skulle köpa t.ex lunchpass åt alla i företaget, ta lån och förbereda ett tal åt alla i Företagsbyn om arbetstagarna och produkterna som man säljer. Alla verkställande direktörer skulle hålla tal. 

Efter talet fortsatte arbetspasset och jag skulle betala lön och ta emot kunder osv. På fritiden skulle jag hämta bankkort som jag kunde använda för att köpa produkter för mig själv t.ex. i Lidl eller K-Supermarket.

Dagen fortsatte på samma sätt. Sammanlagt hade alla fyra arbetspass och 2 fritider. På fritiderna kunde man äta eller köpa något i butikerna.

I slutet av dagen skulle alla städa sina företag och sen åkte alla tillbaka. Skoldagen slutade när vi kom fram till Hertonäs metrostation.

Stort tack till alla som arbetar med Företagsbyn för denna dag.

Text: Viktor

Här tar Omnias personal emot kunder.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2020 Degerö lågstadieskola

Tema av Anders Norén