Degerö lågstadieskola

Skolan vid havet

Teaterblogg

 

Teatergruppen

Det här är en grupp som håller på med en teater.

Intervju med Lukas och Ludde.

Det gör alla en teater som handlar samma teman som fans i Hans och Greta.

Det finns manus, dräkter, ljus och ljud grupper. Allas förslag tog man emot. De ville ha den här gruppen för att man får skådespela. Dom förvandlar dåtid till nutid.

Intervju med Sara

Hon tror att det kommer gå bra. Hon valde inte teatergruppen men hon säger ändå att det är roligt. Hon jobbar med scenarbete. Intervju med Camilla. Deras mål är att göra en teaterpjäs till hela skolan.

Det har börjat med iden med att gå och kolla med hela skolan Hans och Greta. Det gick i genom att hurdana teman det fanns i teaterpjäsen. När dom gick i genom så gav något goda råd. Man ska inte lita på främlingar. Man ska tänka på konsekvenserna före man gör någonting. Där var en feg pappa. Syskonen hade en jättebra relation. Det fanns fattigdom. Mamman var död och styvmor var elak.

Gruppvis har det fått göra nutidsversion av Hans och Greta som inspiration. Det har kommit på en gemensam teaterpjäs.

En grupp skriver manus. En grupp studerar om ljus och ljud. En grupp scenkonst och hur man skådespelar. Dom har kontaktat till svenska teatern om tips och råd.Nu håller dom på med att göra träd och buskar till scenen. Vissa håller på med att tejpa och limma och dom andra håller på med att klippa och måla. Det är prat om vem som skall vara vem.

Intervju med Aina

Deras mål är att det blir en bra teater. Dom har inte mycket tid på sig att öva. Dom tycker om att skådespela och skriva manus. Dom läser igenom manuset för sig själva.

Idag har det bara replik övning. Och testar ljuset.

Det ville bli skådespelare redan i högstadiet att bli en skådespelare. De känner sig bra på scenen och trygg. Det är skrämmande då när man vet inte att vad man ska göra på scenen. Det är bra med jobbet att det förändras hela tiden. Till en teater övar det ca 320 h. Man ska inte ha bråttom med replikerna. Man ska inte kommentera till andra om man gör något fel. Det hade på kvällarna teater grupp som var roligt så fått inspiration. Teater är en lek som man gör på allvar. 7h30mintränings dagar är det vanligaste. Det har haft över 40-50 repliker. 2800-3000€ i månaden minus skatten.

Av Erin Mimmi Oliver.I Oliver.P

 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2020 Degerö lågstadieskola

Tema av Anders Norén