Degerö lågstadieskola

Skolan vid havet

Vinterfriluftsdag

                         Friluftsdag i Kokon

Vackert väder

Den 12 februari 2019 hade hela skolan friluftsdag. Man hade fått  välja om man åkte slalom, snowboard eller om man skidade längdskidor.

 

Skoldagen började klockan 9 och strax efter klockan 9 gick vi in i bussen som vi åkte till Kokon med. Vi var framme i Kokon kl.10.

 

Längdskidning

När vi kom till spåret delades vi till en snabbare grupp och en långsammare grupp. Jag gick med i den snabbare gruppen, och vi åkte ett varv runt spåret som var en kilometer lång. Spåret hade en liten backe och en större backe. Det fanns också några uppförsbackar, men de var inte så branta.  Efter att jag hade åkt 4 varv runt spåret gick jag och äta. Vi fick köttfärssoppa, en sugrörssaft och en korv. Jag hade med mig eget mat också. Efter maten åkte jag ännu fyra varv till och slutade skida. Jag väntade en stund efter det och sen åkte vi till skolan.

Skidåkare på väg och äta lunch

Skidspåren var i fint skick

Snowboard

Man fick välja att åker man slalom ,snowboard. Vi åkte mest bara street som är en bana var du kan slajda och ramp där du kunde hoppa. Vi  hade mat kl. 12 vi hade köttsoppa och bröd en tripp och en korv efter maten fick vi gå ännu till baka till backen.

Lunchpaus

 

Slalom

Största delen av vår klass åkte slalom eller snowboard, några skidade också flata.

När vi kom fram satte alla på sin slalom utrustning, och efter det gick man och ge pengarna för liftkortet. Det fanns bara två backar där, en vanlig backe och en hoppbacke som också hade en barnbacke. Det fanns också två hissar, men största delen av tiden när vi var där var bara den andra i användning. Vi kom till backen först 10.40 och åkte ända till 12.

När klockan var 12 hade vi lunch, det var köttsoppa och grillkorv. Sen gick vi ingen och åka tills kl.13.45.

Populär backe

Backarna i fint skick

Solsken hela dagen

Slalomåkare och snowboardåkare

Alla åk 6 måste hjälpa alla andra om dom har svårare, eller om de inte kan så bra.

Bussen kom till skolan lite före klockan tre och då slutade skoldagen.

Några åkte i pulkbacken

 

Text: Alex N, Daniela, Oliver och Viktor i åk 6

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2020 Degerö lågstadieskola

Tema av Anders Norén