Degerö lågstadieskola

Skolan vid havet

Utsikter mot en drömstad på Ateneum

Den 10.1.2019 så åkte vår klass till Ateneum. Den utställningen som nu var där handlade om urbana möten. Först gick till verkstaden, lämnade våra väskor och jackor, satt oss vid borden och Erica frågade oss om vi vet vad “urban” betyder för att vi skulle gå till utställningen urbana möten. Efter det frågade hon om vad som hände på 1900-talet. Vi kom på ganska många olika viktiga saker som hände då, från världskrigen till första människan som gick på månen. 

Det var mycket mera intressant att titta på tavlorna när man hade en guide. Guiden Erica berättade lite om idé om hur konstnären hade tänkt när hen målade målningen och sen så kom man på andra orsaker varför t.ex. det fanns lite röd färg på ett ställe. När vi hade gått i genom utställningen lite så åt vi lite lunch.

 

Vi fick en guidning på Ateneum av Erika. Här studerar vi färgkombinationer.

 

När vi hade gått igenom alla målningar gick vi tillbaka till verkstaden, åt vi lunch. Från skolan fick vi matsäck och man fick själv ta med något. Efter det målade vi själv. Alla målade en målning som skulle ha namnet drömstad. Vi hade en och en halv timme att måla och min målning blev färdig på sista minuterna. Det blev ett hus med buskar bredvid den och en ljusstolpe. Bakgrunden var mörkblå och det var fullmåne.

När vi hade målat i en och en halv timme började vi städa och när det var färdigt tog vi våra väskor, sa tack och hejdå till Erica tog vi våra väskor, klädde på oss utekläderna och började fara till skolan.

Vi fick göra en drömstad med gouachéfärger i Ateneums konstverkstad.

Så här fina blev våra drömstäder!

Text: Aina och Viktor i åk 6

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2020 Degerö lågstadieskola

Tema av Anders Norén