Degerö lågstadieskola

Skolan vid havet

Fotbollsturnering i vackert väder

Vi i åk 5-6 har deltagit i  en fotbollsturnering 15.5.2018, som ordnades av Laajasalon Palloseura. Lagen som deltog i turneringen: Laajasalo, vi (Degerö), Kulosaari, Tahvonlahti, Roihuvuori, Santahamina.

 

Pojkarnas turnering

Pojkarnas fotbollslag

När vi kom fram till planen så var där redan en skola, vi satte på oss fotbollssakerna. Det var en jättevarm och solig dag, efter en stund kom Laajasalo skola och det fanns många vi kände därifrån och några blev lite spända i vårt lag. Vi började med uppvärmning och redan klockan nio började första matchen. Första matchen spelade vi mot Laajasalo och vi spelade jämt 1-1. Det var så hett och de var så korta pauser att man blev jättetrött och törstig snabbt. Redan efter tio minuter hade vi nästa match mot Sandhamn och den matchen vann vi 5-0. Efter tjugo minuter var nästa match mot Tahvonlahti och det blev jämt 2-2 det var den jämnaste matchen av alla. Vi skulle till näst spela mot de svåraste laget, alltså Brändö och de slutade med att vi förlorade 4-0. Vi gick till skuggan och äta lunch och väntade sedan en timme på nästa match som skulle vara mot Roihuvuori och den slutade sedan med vi att vann 8-0.

Till slut kom vi till tredje plats i turneringen. Det var jätteroligt!

Skriven av Daniel och Andreas åk 6 17.05.18

Flickornas turnering

Flickornas fotbollslag

När vi kom fram tog vi en plats i skuggan och bytte om till fotbollsskor och satte på benskydden. Sedan skulle vi värma upp och det var dags för den första matchen! Våra motståndare var jättehårda och vi förlorade, men vi kämpade iallafall. Efter det hade vi kanske 5 minuter och sedan var det dags att spela nästa match . Den blev ganska jämn och slutade 3-2 till dem. Vi förlorade restan av matscherna men det var jättekul. Efter att vi spelat alla matcher var det en liten paus. Sedan var det prisutdelning, vi kom sist men det gjorde inget för det var jättekul.

Tack för att vi fick vara med och tack till alla som deltog

Text Anna

 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

© 2020 Degerö lågstadieskola

Tema av Anders Norén